RYT-200 órás hatha jógaoktatói és egyéb képzések

életmód, egészség, értékrend

Merülj el a jóga világában!

Tudatosságnövelő program

Találd meg az utad, te légy az életed irányítója! E képzés mindenkinek szól, aki szeretne testi, mentális és lelki táplálékot kapni életének kézbevételéhez. (Modul I.)

Jógaoktató képzés

“Azt tanítsd, amit már megtapasztaltál!”. Gyakorlatorientált oktatóképzés online vagy elvonulásos formában. A tudatosságnövelő programra épülő képzés. (Modul I. és II.)

Online képzés

Tanulj és tapasztalj a saját tempódban. Légy tudatosabb vezetője életednek a tudatosságnövelő program által vagy lépj tovább az oktatói szintre. (mindkét Modul)

Elvonulásos képzések

Egy elvonulás intenzív felisméresekhez vezet önmagad kapcsán. Meditálj, relaxálj, gyakorolj a csoport energiájában, engedd el magad. Találkozzunk. Képzések 2 hetes periódusokban. (Modul I. és II.)

Mi a Tudatosságnövelő képzés?

Modul I.

Az egyensúly megtalálása a tudasságunk munkája. Tanulj meg a “saját nyelveden” törődni önmagaddal. Vedd kézbe az életed!

A tudatosságnövelő képzés során számos jógikus technikát fogsz megismerni, gyakorolni és úgy készség szintjére emelni, hogy tudd mi az, ami az egyes élethelyzetekben támogat téged.

Témák: légző- (pranayama), meditációs -, relaxációs technikák, csakramunkák, hatha ászanák helyes kivitelezése, anatómiai és élettani hatásai, jógafilozófia megismerése és annak kapcsolódása a modern, mindennapi élethez, stb. 

Bővebben

A képzés online vagy egy 2 hetes elvonulás keretében végezhető. Ez a képzés Modul I. néven fut. Semmilyen jógás előképzettséget nem igényel, de ha már egy ideje jógázol, akkor az egy jó alap.

Erre épül a Modul II., amellyel együtt jógaoktatói képesítést kaphatsz. (RYT-200)

Sok egyéni, izgalmas feladatot kapsz, amely a saját tapasztalataid bővíti, ill. elmélyíti. A felmerült kérdéseidre választ vagy az elakadásaiddal kapcsolatban motivációt kaphatsz az egyéni konzultációk vagy a személyes jelenlét során.

A képzéshez kapsz: kézikönyvet (pdf), audió és videó anyagot, 2 egyéni konzultációt és 5 egyéni visszajelzést az önálló munkádra, ha online végzed. Ha elvonuláson veszel részt akkor: kézikönyvet (pdf), reggeli és esti jógagyakorlást, tematikus beszélgetéseket, személyesen felteheted a kérdéseid, szállást, napi 3x-i vegán/vegetáriánus étkezést a Yoga Farmon, és egy életre szóló élményt.

A képzés célja, hogy jobban megismerd a jóga útját, életfilozófiáját, módszereit, és ezek alapján egy olyan tudatosabb életmódot tudj önállóan kialakítani és követni, amellyel megtarthatod a test-mentális-lelki egyensúlyod a mindennapjaid során. 

A képzés végén – önmagad felé visszajelzésként – vizsga tehető, de nem kötelező. 

Mit tartalmaz a jógaoktató rész képzés?

Modul II.

Ha már ismered a jógikus technikákat, és szeretnéd magasabb szintre emelni a saját gyakorlásod, vagy önmagadon túl szeretnél másokat is motiválni a jóga gyakorlására, akkor a Modul I. után részese lehetsz a FreshUp Yoga Academy gyakorlatorientált jógaoktatói képzésének, amellyel megszerezheted a RYT-200 órás hatha jógaoktató képzés tudásanyagát és bizonyítványát.

Témák: haladó pranayama és medtációs technikák alkalmazása, jógaanatómia, a jógafilozófia mélységei, a hatha ászanák helyes kivitelezése és korrigálása, jógagyakorlatsor összeállításának módjai, órafelépítés energetikája, oktatói kommunikáció, helyes instruálás, a jógaóra tematizálása, stb. 

Bővebben

A képzés erősen gyakorlatorientált, célja, hogy olyan utat mutasson, amely megalapozza a fenntartható és biztonságos jógagyakorlásod, illetve jógaoktatásod. 

Ez a képzés online végezhető (min. 4 hét) és egy 6 napos gyakorlati elvonulással, ami vizsgával zárul. Vagy elvégezhető egy 2 hetes elvonulás során. Ez a képzés Modul II. néven fut, és a Modul I-re épül. A Modul I. és Modul II. teszi ki a 200 órás oktatói képzést, amely vizsgával zárul. (RYT-200)

A képzéshez kapsz: kézikönyvet (pdf); ha online végzed irányított házifeladatot, 3 egyéni visszajelzést az önálló munkádra, a 6 éjes elvonuláson pedig gyakorlati tanítási lehetőséget. Ha a 2 hetes elvonuláson veszel részt akkor: kézikönyvet (pdf), reggeli és esti csoportos jógagyakorlást, tematikus beszélgetéseket, személyesen felteheted a kérdéseid, szállást, napi 3x-i vegán/vegetáriánus étkezést a Yoga Farmon, és egy életre szóló élményt, de elsősorban egy tudatosabb önmagad bőrében térsz majd haza.

A képzés célja, hogy jobban megismerd a jóga útját, életfilozófiáját, módszereit, és ezek alapján egy olyan tudatosabb életmódot tudj önállóan kialakítani és követni, amellyel megtarthatod a test-mentális-lelki egyensúlyod a mindennapjaid során. 

A képzés végén vizsgát teszel szóban, írásban, valamint gyakorlati tanítást adsz. A képzés sikeres zárásával 200 órás hatha jógaoktatói elismerő oklevelet kapsz, amely az US Yoga Alliance által akkreditálva van.

Üdvözöllek

“Amint benn, úgy kinn”

A jóga ÖNISMERETI tanító. A Te jógád pedig TE magad vagy miniben. Nézz magadba! Amint megtalálod az egyensúlyod, automatikusan azt kezded kifelé is vetíteni. Ezáltal hatsz a környezetedre, tágabb értelemben a világ jobbá tételéhez.

A jóga egység, és mint olyan eszközöd arra, hogy egységben légy önmagaddal, a szűkebb és tágabb környezeteddel is. Az önismeret/önfejlesztés eszköze: csend, meditáció, rezgés, figyelem, modulatlanság, fizikai gyakorlás, tudatosságra emelt étkezés, reakciók, változásra készség, stb.

A FreshUp Yoga egy olyan fenntartható jógastílus, ahol a fókuszban a jógi, mint tanítvány egyedisége áll. Érinti a fizikai, mentális, szellemi és energetikai szintet egyaránt. Alapja a hatha, stílusa a tradicionális, a flow és kundalini elemekkel ötvözve.

Szeretettel látlak a képzéseimen,

FreshUp Ági

RYT-500, E-RYT-200 jógaoktató
kismama és babás jóga oktató
a FreshUp Yoga Academy vezetője

Értékelések

feltöltés alatt

feltöltés alatt

feltöltés alatt

FreshUp Yoga Academy

A FreshUp Yoga rendszere és struktúrája

A FreshUp Yoga Academy a gyakorlatorientált képzéseiről ismert. A mai modern világot szembesíti a tradicionálissal, életszerű példákon keresztül támogat, hogy a mindennapi életbe integrálható jógatudást szerezhess. A képzések módja és időtartama rugalmasan választható.

A FreshUp Yoga ismérvei:

FENNTARTHATÓ élethosszig

BEÉPÍTHETŐ a mindennap ritmusba

ÉRTHETŐ a közember számára is

vallástól és dogmáktól, a merev tradicionális irányoktól távolálló, mégis azokat tiszteletben tartó stílus

egy dologban hisz, és egy dolgot ERŐSÍT, az egyénben lakó belső BÖLCSET.

 

A FreshUp Yoga Academy a Yoga Alliance US bejegyzett jógaiskolája.

 

Mottónk:  “Azt tanítsd, amit már megtapasztaltál és amiben hiszel.”

 

Ha te is ilyen minőség szerint szeretnél jógát gyakorolni, tanítani, akkor szeretettel látlak a Yoga Farmunkon.

A jógaoktató képzés témái

Modul I. és Modul II.

pranayama technikák

meditációs technikák

relaxáció

jógafilozófia

anatómia és jóga anatómia

jóga életmód és táplálkozási elvek

tradicionális és modern jóga

jóga tanítás módszertan

hatha ászanák

tanítási gyakorlat

jógaórák tematizálása és felépítésének technikái

tanítás, kommunikáció

Értékeink

természet tisztelete

egyszerűség

környezetkímélő életmód

minimalista

az ökológiai lábnyomunk minimalizálása

főzés saját kezünk által

saját vega, vegán receptek alapján

egészségtudatosság

jóga mindennap

A Yoga Farm, a képzések helyszíne

Sok évi elvonulások tapasztalata alapján, régi álmunkat váltjuk valóra a Yoga Farmunk létrehozásával. Célunk egy olyan jóga objektumot, elvonuló központot életre kelteni, ahol megnyugvást és békét talál a hozzánk látogató.

A yoga farmunk egyben lakókörnyezetünk, ahol a családommal élünk egyszerű, minimalista és természetközeli értékekkel. A belső értékeink és életszemléletünk azonban annál gazdagabb energiát képviselnek. 

A farmunk 1.000 méteren található csodaszép hegyoldalakkal övezve Karintia turisztikai látnivalói közvetlen közelében. A házunkat, kertünket és udvarunkat csupa napfény ragyogja be egész nap. A ház egy közel 200 éves “bauernhof” a maga természetes fa és kő alapanyagával, a jógastudió pedig egy korabeli istálló átalakítva, modernizálva.

Szeretettel látunk magunk között ha elvonulni vágysz, ha frissülni szeretnél vagy ha csatlakoznál valamelyik jógatáborunkhoz vagy képzésünkhöz. 

Képzések

Online képzések

 • indul folyamatosan
 • a teljes díj befizetése után
 • a részletekért kattints a “Részletek” gombra

 

Részletek

Az árak fejenként értendők, a képzések befejezésére, elvégzésére 2 év áll rendelkezésre. Az ár az első vizsgadíjat (amennyiben vizsgával zárul a képzés) taralmazza, a következő pótvizsga € 120/alkalom; a képzés díja a Yoga Alliance regisztrációs díját nem tartalmazza, amelyet a tanítvány maga fizet a regisztrációja függvényében.

Az előleg mértékét jelentkezéskor együtt határozzuk meg.

Modul I., tudatosságnövelő képzés 2 hét elvonulással

 • a részletekért kattints alább a “Részletek” gombra
Részletek
 • bentlakásos képzés elvonulással, szállással, teljes ellátással (napi 3x-i vega/vegán étkezéssel)
 • jelentkezés az előleg befizetéssel van biztosítva
 • lehetőség van a képzősökhöz pár napra csatlakozni jógatábor vagy elvonulás keretében

Általános napirend:

6:30 – 8:30 reggeli közös jógagyakorlás
9:00 – 9:30 reggeli
10:00 – 12:00 oktatói tematikus beszélgetés/gyakorlat
13:00 ebéd
14:30 – 16:30 oktatói tematikus beszélgetés/gyakorlat
16:30 – 18:30 esti közös jógagyakorlás
19:00 vacsora
22:00 lámpaoltás

Szállás: Yoga Farm Austria, Karintia, Ausztria. 3-4 ágyas bio szobákban

Ellátás: vegán/vegetáriánus teljes ellátás

Képzések elvonulással

 

Az árak fejenként értendők, a képzések befejezésére, elvégzésére 2 év áll rendelkezésre. Az ár az első vizsgadíjat (amennyiben vizsgával zárul a képzés) taralmazza, a következő vizsga € 120; a képzés díja a Yoga Alliance regisztrációs díját nem tartalmazza, amelyet a tanítvány maga fizet a regisztrációja függvényében.

Az előleg mértékét jelentkezéskor együtt határozzuk meg.

Modul II., oktatói rész képzés 2 hét elvonulással

 • a részletekért kattints alább a “Részletek” gombra
Részletek
 • bentlakásos képzés elvonulással, szállással, teljes étkezéssel
 • az online képzősök a második héten csatlakoznak a többiekhez
 • lehetőség van a képzősökhöz pár napra csatlakozni jógatábor vagy elvonulás keretében
 • jelentkezés az előleg befizetéssel van biztosítva
 • csak a Modul I. elvégzése után vehető igénybe, mert arra épül

  Általános napirend:

  6:30 – 8:30 reggeli közös jógagyakorlás
  9:00 – 9:30 reggeli
  10:00 – 12:00 oktatói tematikus beszélgetés/gyakorlat
  13:00 ebéd
  14:30 – 16:30 oktatói tematikus beszélgetés/gyakorlat
  16:30 – 18:30 esti közös jógagyakorlás
  19:00 vacsora
  22:00 lámpaoltás

  Szállás: Yoga Farm Austria, Karintia, Ausztria. 3-4 ágyas bio szobákban

  Ellátás: vegán/vegetáriánus teljes ellátás

  Megjegyzés: együtt* végezve annyit jelent, hogy az előlegen túl a részvételi díj mindkét modulra egyszerre, előre kerül befizetésre.

  Jógaoktató képzés online

  • Modul I. és II. egyben fizetve
  • bármikor kezdhető
  • a részletekért kattints alább a “Részletek” gombra
  Részletek

   

  Az árak fejenként értendők, a képzések befejezésére, elvégzésére 2 év áll rendelkezésre. Az ár az első vizsgadíjat (amennyiben vizsgával zárul a képzés) taralmazza, a következő pótvizsga € 120/alkalom; a képzés díja a Yoga Alliance regisztrációs díját nem tartalmazza, amelyet a tanítvány maga fizet a regisztrációja függvényében.

  Az előleg mértékét jelentkezéskor együtt határozzuk meg.

  A képzés időtartama min. 6 hónap + 6 nap.

  Kedvezmény: A jelentkezés idejétől függően, biztosítsd a helyed a teljes díj befizetésével, és tiéd az első három jelentkezőt illető 150 eurós kedvezmény a teljes díjból 

  Jógaoktató képzés 2 x 2 hét elvonulással

  • Modul I. és II. egyben fizetve
  • Modul I. időpontok (választható):
  • Modul II. időpontok
  • a részletekért kattints alább a “Részletek” gombra
  Részletek
  • 2 x 2 hét bentlakásos képzés elvonulással, szállással, teljes étkezéssel
  • jelentkezés az előleg befizetéssel van biztosítva
  • kedvezmény: A jelentkezés idejétől függően, biztosítsd a helyed a teljes díj befizetésével, és tiéd az első három jelentkezőt illető 150 eurós kedvezmény a teljes díjból.
  • az online képzősök a második héten csatlakoznak a többiekhez
  • lehetőség van a képzősökhöz pár napra csatlakozni jógatábor vagy elvonulás keretében

   Általános napirend:

   6:30 – 8:30 reggeli közös jógagyakorlás
   9:00 – 9:30 reggeli
   10:00 – 12:00 oktatói tematikus beszélgetés/gyakorlat
   13:00 ebéd
   14:30 – 16:30 oktatói tematikus beszélgetés/gyakorlat
   16:30 – 18:30 esti közös jógagyakorlás
   19:00 vacsora
   22:00 lámpaoltás

   Szállás: Yoga Farm Austria, Karintia, Ausztria. 3-4 ágyas bio szobákban

   Ellátás: vegán/vegetáriánus teljes ellátás

   Megjegyzés: együtt* fizetve annyit jelent, hogy az előlegen túl a részvételi díj mindkét modulra egyszerre, előre kerül befizetésre.

   A képzésről még több

    

   kétnyelvű

   A képzés helyszínéből adódóan és a résztvevőktől függően a magyar mellett a képzés folyhat angol vagy német nyelven is.

   Lehetőséged van a két nyelv közül az általad választott nyelven vizsgázni, valamint a kétnyelvű képzés előnye, hogy szinte automatikusan megtanulod egyből kétnyelven a jógikus szakszavakat. Lehetőség van jóga terminiológia szójegyzetet is vásárolni magyar és angol nyelven.

   helyszín: Ausztria, Karintia

   a képzés fő elemei
   1. Vezetett témájú beszélgetések (online képzés során előre rögzített audió anyag és lehetőség a témában konzultációra)
   2. Ászana gyakorlás

   3. Önképzés, saját gyakorlás

   4. Tanítási technikák, gyakorlati oktatás, csoportos vagy konzultációs beszélgetések

   a képzés két részből áll

   Modul I. = tudatosságnövelő program bárki számára

   Modul II. = oktatóvá válni rész

   Jógaoktatóvá mindkettő elvégzésével válhatsz.

   közös munka

   A képzés közös munka, nem egy fix anyag gépies leadása, hanem közös munkával jár és sok sok házi feladatattal. A képzés folyamán szerzett saját tapasztalatokról beszámolókészítés is feladatod lesz, amelyet megosztasz a képzést vezetővel vagy/és a jógatársaiddal. A másoktól hallott tapasztalások is tanítanak, hiszen mindenki másmilyen, éppúgy, ahogyan a jóga vendégeid is azok lesznek.

   a képzés célja

   A képzés célja a saját tapasztalatok intenzív gyűjtése, így a házi feladatakon túl, részt veszel majd legalább egy jóga elvonuláson; a FreshUp Yoga Academyn végzett jógaoktató változatos jóga módszerek megismerésével képes legyen önmagát és a saját jógásait közelebb vinni a belső békével teli életérzéshez.

   sikeres teljesítés esetén

   A képzés sikeres teljesítésével olyan bizonyítványt kapsz a képesítésedről, amelyet nemzetközi szinten elfogadnak, amely a Yoga Alliance USA által is akkreditálva van. Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy egy olyan irányt és technikai tudást kapsz, amelyet a saját életedben alkalmazni tudsz. A tapasztalatszerzéseddel pedig képes leszel másokat is motiválni és elindítani a jóga útján.

   a képzés utóélete

   A program végével része leszel a FreshUp Yoga Academy lelkes oktatói fórumának, ahol lehetőség van a szakmai tapasztalatokat, kérdéseket megbeszélni a többi végzőssel, valamint évente egyszer a FreshUp Yoga Academy zártkörű, szakmai elvonulásán részt venni (beszámítható a továbbképzésbe). A képzés zárásával FreshUp Ági, mint az iskola vezetője vagy valamely FreshUp Yoga oktató, továbbra is rendelkezésedre állok/áll egy-egy kérdésedre, illetve további mentor programok keretében is találkozhatunk.

   kedvezmény a részvételi díjból

   A részvételi díjból kedvezményt az elvonulásos képzésekre kaphatsz. A jelentkezés idejétől függően, azaz csapj le minél hamarabb a helyekedre, biztosítds a helyed a teljes díj befizetésével, és tiéd az első három jelentkezőt illető 150 eurós kedvezmény a teljes díjból (2080 euró)

   Kívánom, hogy az út, amin együtt indulunk olykor olykor újra keresztezze egymást, és érezd a támogatásom, amikor szükséged van rá.

   Szeretettel látlak a képzéseimen,

   FreshUp Ági

   Kérdéssel, jelentkezéssel kapcsolatban írj nekünk

   8 + 10 =

   Pin It on Pinterest

   Share This