Online kismama jóga

Az intuició felébresztése - tudatos babavárás

2 trimeszter  + postpartum program online otthonra

Előfizetek

Megerősítések

Bizonyos szavak mintha varázserővel bírnának. Használd ezeket a gondolataid pozitív irányba terelésére.

Mindhárom program tartalmaz megerősítő meditációt, amely épp az aktuális időszakot támogatja.

Jógavideók

A bizonytalanság és kellemetlen testi változások csökkentése jógaászanázással.

A belső erődet fokozzák, a félelmed enyhítik, az intuiciód felébresztik, a szülésre és a postpartum időre felkészítenek.

Relaxáció

A gördülékeny szülés egyik titka a nyugodt elme, a másik a könnyedén táguló test, amelyeket a relaxáció és gátizom torna videók rendszeres gyakorlása emel készség szintjére.

Mindhárom program tartalmaz relaxációt.

Mantrák

A mantrák zengetése olyan energiát kelt, amellyel magadat és a babádat is energizálni tudod. Ezek segítségével kapcsolódsz a magzatodhoz, nyugalmat és magabiztosságot sugárzol és érzékelsz.

Mindhárom program tartalmaz mantra ajánlást.

Kismama jóga az gördülékeny babavárásért

Az intuíciónk felébresztése

A várandósság alatt már nem egyedül vagyunk. Ahhoz, hogy kapcsolódni tudjunk a babánkkal, meg kell állnunk és megtanulni befelé figyelni. A babánkkal a kapcsolódás nemcsak akkor kezdődik, amikor már érezzük, hogy mozog. Hanem jóval előtte!

A nő – különösen a várandós kismama – igazán intuitív tud lenni, amelynek tudatosan teret kell adni ahhoz, hogy élni tudjunk ezzel az ösztönös képességünkkel.

Álljunk meg, pihenjünk, amikor jelez a testünk, figyeljünk a légzésünket, tanuljunk befelé figyelni, tanuljunk meg kapcsolódni önmagunkkal. Az igazi kapcsolódás a babánkkal csak ezután jöhet.

Kismama jógázz minél hamarabb, legyen a napi rutinod része.

A kismama jóga szerepe

légzés tudatosítása és irányítása

a csípő nyitása, az oldalsó hasizmok és a hát erősítése

befelé figyelés erősítése

kapcsolódás a babával

mentális JELENlét megtartása

elengedés és lazítás megtanítása relaxációval

a stabilitásunk megtartása a változások közepedte

gyorsabb regeráció és kellemesebb postpartum időszak

Mivel kezdjek?

Minden trimeszter programja 9 anyagot tartalmaz. Három jógavideót, egy relaxációt, egy meditációt, egy gátizom tréninget és három extrát, amelyben a mantra ajánlás mellett mesélek a saját élményeimről, valamint kapsz még egy, a triesztert támogató anyagot.

A bevezető gondolataim meghallgatása után kezdődhet a saját kismam jóga rutinod kialakítása. Hallgass a megérzésedre, hogy melyikkel kezded. 

A várandósság mindenkinél egyéni, így erősítsd az intuíciód, merj rá hallgatni és vezesd magad a könnyedség felé.

A mozgás jelentőssége

Az ászanázás támogatja a testünk változásához való könnyebb alkalmazkodásunkat, a pocak növekedésével az egyensúlyunk megtartását, a csípőnk nyitottságát, a hátizmank erősítését, stb.

A várandósság 9 hónapja sok változást rejt mentálisan is, amely az idegrendszeri egyensúlyunkat is érinti. A fizikai gyakorlással könnyebben kiegyensúlyozottabbak tudunk maradni mentálisan is.

És mindemellett támogatja a baba idegrendszeri fejlődését.

A relaxáció jelentőssége

A várandósság során nemcsak hamarabb elfáradunk, hanem vannak olyan napok, amikor szükségünk van relaxálni.

A relaxációt tanulni kell, és legjobb akkor, amikor minden “normális”, rendben érezzük magunkat, hogy amikor ránk tör az enerváltság, akkor könnyedén menjen a relaxció.

Mindkét trimeszter relaxációs anyagát bátran, akár minden nap végezheted.

A meditáció jelentőssége

Amikor passzívvá válik az elménk, amikor megszűnik a külvilág, akkor vagyunk igazán  önmagunk. Kapcsolódunk a bennünk szunnyadó békénk és nyugalmunk világával.

A meditáció az elcsendesedés és a befelé figyelés művészete.  Amikor figyelmünk befelé irányul, nemcsak energiatakarékos üzemmódba kapcsolunk és egyensúlyt teremtünk, hanem így tudunk kapcsolódni a babánkkal, üzenni neki és meghallani az ő üzenetét.

A gátizom torna jelentőssége

A gáti terület kulcsfontosságú a várandósság folyamán, hisz ez ad támaszt a növekvő méhünnek, és ezen keresztül hozzuk világra a babánkat.

A hüvelyi izmok akkor képesek jól lazulni, sőt akkor tudjuk tudatosan ellazítni, ha edzettek az izmok. Ehhez mindennapos, szisztematikus gyakorlásra van szükségünk.

Az edzett gátizmok támogatnak bennünket abban, hogy a szülés után minél gyorsabban regenerálódjunk és elkerüljük vagy enyhítsük a terhességi és szülés utáni inkontinenciát.

Mantrázás

A mantrák ereje csodával határos.  Több jógaiskola, de kifejezetten a kundalini jóga épít a mantrák tudatos alkalmazására. 

A mantrákat, eredeti nyelvükön, szanszkrit vagy gurmukhi nyelven megszólaltatva békét, jólétet, kapcsolódást, megértést, felemelkedést tapasztalhatsz, sok más egyéb pozitív hatása mellett. 

Légy a saját hangod barátja, engedd ki. Nem számít, hogy tisztán tudsz-e énekelni. Gondolj arra, hogy a babádnak a te hangod a legcsilingelőbb. 

Tapasztalatom szerint…

Teremsd meg a mindennapjaidban azt a tudatosságot és belső világot, amely magabiztosan végigvezet a várandósság változásain.

3 mantrával, amely pozitívan emeli a rezgésed, enyhiti a félelmed

Sokszor 4.trimeszernek is nevezik, mert szerves része a terhességnek. A várandósságra jellemző változás nem ér véget a szüléssel, hanem az azt követő 6-8 hét mindenképp hatalmas változás. Testileg megkezdődik a test visszaalakulása és a regeneráció. mellette elindul a szoptatás. Meginog a kismama mentális világa a boldogság kellős közepén. A postpartum jóga azt támogatja, hogy az anya minél könnyedebben alkalmazkodjon a kisbabás élethez, megtalálja újra a stabilitását és hogy a testi regenerációt felgyorsítsuk.

A kismama jóga programok tartalma

2.trimeszter

 

–  jóga videó “víz”,

–  jóga videó “harmónia”,

–  jóga videó “tér”,

– vezetett relaxáció,

– megerősítő meditáció,

– gátizom torna.

 

Extra anyagok:

– légzés meditáció,

– a saját 2.trimeszteres rituálém,

– mantra ajánlások.

És egy bevezető gondolatok, amelyben az adott trimeszter jellemzőiről mesélek.

 

i

3.trimeszter

 

– jóga videó “levegő”,

– jóga videó “tűz”,

– jóga videó “felemelkedés”,

–  vizualizációs relaxációt,

– megerősítő meditáció,

– gátizom gyakorlatok.

 

Extra anyagok:

– mantra ajánlások

– a “szülés szentély”

– a saját szülésem élménye.

És egy bevezető gondolatok, amelyben az adott trimeszter jellemzőiről mesélek.

 

 

Postpartum

A program tervezett elemei:

– vezetett relaxáció,

– megerősítő meditáció,

– gátizom és has regenerációs gyakorlatok,

– meditációs technikák a babánk mellett,

– baba mama jóga

– saját tapasztalatom öko, bio, natur témában.

Tervezett megjelenés: 2020.március 1.

A postpartum előfizetők 20 % kedvezménnyel kapják meg az erről az időszakról szóló könyvem, tele sok sok recepttel, a szoptatásról, az anyaként megvalósítható vegyszermentes háztartásról, és egyéb praktikákról.

Kismama jóga tagságok

2.trimeszter kismama jóga program

A 2.trimeszter kulcsfontosságú, mert ekkor foglalja el földi helyét a baba lelke, azaz az anya testébe költözik, a te pocakodba!

Várandósságod idején még inkább törődj magaddal és tudatosan készülj az anyaságra a mindennapos jógagyakorlással. Teremts nyugodt környezetet és tiszta teret a testedben, így biztonságos és védett környezetet tudsz a babádnak is nyújtani. 

részletek

A program tartalma: 3 különböző jógavideó; vezetett gátizom kondicionálás, relaxáció, megerősítő meditáció. Extra: mantra ajánlás, légzés meditáció, saját 2.trimeszteres rituáléim.

Javasolt gyakorlási idő: a terhesség 14.hetétől a 28-30-ig. A díj 14 hét tagságra jogosít fel téged.

Ha szeretnéd, hogy a szülésre felkészítő 3.trimeszter kismama jóga program is végig kísérjen, akkor fizess elő egyben. Lásd a “két trimeszter egyben” csomagot.

Az adott trimeszteres személyes sztorimat az adott trimeszteres csomagokban tudod meghallgatni.

3.trimeszter kismama jóga program

A babád közelgő születése egyre izgatottabbá tehet. Az egyre nagyobb pocakod miatt mozgásod egyre nehézkesebb lehet. Ebben a napról napra változó és egyben “kényelmetlen” helyzetben elméd egyre jobban vágyik a stablilitásra, a relaxációra. Nagy hangsúlyt fektetünk a 3.trimeszter programban a finom mozgásra, a megnyugtató gyakorlásra és a mindennapos kapcsolódásra a babánkkal. Itt az ideje megbeszélni vele a születésével kapcsolatos elképzeléseidet.

részletek

A program tartalma: 3 különböző jógavideó; vezetett gátizom kondicionálás, relaxáció, megerősítő meditáció. Extra: mantra javaslat, “szülés szentély”, saját szülésélményem.

 

Javasolt gyakorlási idő: a terhesség 28.hetétől a szülésig. A díj 14 hét tagságra jogosít fel téged.

 

Ha szeretnéd, hogy a szülést követő ún. 4.trimeszter (postpartum időszak) kismama jóga programja támogasson a regenerációdban és a babáddal való első jógagyakorlásodban, akkor fizess elő egyben.

 

Lásd a “két trimeszter egyben” csomagot. Megjegyzés: a 4.trimeszter anyaga szerkesztés alatt van. Tervezett megjelenés: 2020.március 1. Keresd a Shopban.

 

Két trimeszter egyben

A két trimeszter egyben csomag annyit jelent, hogy a 2. és a 3.trimeszteres programokat egyben veszed meg, így azok teljes anyaga a vásárlást követően megtekinthetők általad és a lejáratig élnek.

Előnye, hogy a 2 trimeszter anyagához, összesen 20 anyaghoz a 2 trimeszter teljes ideje alatt hozzáférsz, így a kedvenc gyakorlataid végig kísérnek egészen a szülésig.

A programok részleteit az adott trimeszterben tudod elolvasni. 

részletek

A két trimeszter egyben csomag értelmezhető úgy is, hogy 3.trimeszter + postpartum*. 

A két trimesztert programját megveheted a postpartum* anyagával együtt is.

*A postpartum program megjelenésének tervezett időpontja:  2020.március 1.

Érdeklődj a Shopban.

Kérdésed van? Írj nekem.

4 + 12 =

Pin It on Pinterest

Share This